.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“Gimnazijos aktualijos

2023-04-03 09:32

Ar lengva prakalbinti medį?

Ką tik pasibaigė technologijų egzaminas ir pirmą kartą nusprendžiau apsilankyti gimnazijos technologijų kabinete, kuriame vyksta medžio darbų pamokos. Mane pasitiko nosį kutenantis medžio kvapas, keisti suolai, daugybė įvairiausių drožinių ir besišypsantis mokytojas, noriai atsakantis į mano klausimus.

Skaityti daugiau...

2023-03-10 22:59

Kokioj Lietuvoj gyvens mano vaikai ir anūkai?

Aš žinau, kad Lietuvoje, kai augs mano vaikai ir anūkai, bus daug įvairių technologijų. Tačiau noriu, kad jie turėtų gražius, šiltus ir mielus namus, eitų pasivaikščioti į gamtą ir turėtų nuoširdžių, vienas kitais pasitikinčių draugų. Svarstau, kad gali jau nebebūti mokyklose vadovėlių, pamokų, net mokytojų, galbūt net ir tokių mokyklų, kaip dabar yra, nebebus. Būtų gerai, kad jie nebegalvotų, kaip čia geriau pabaigti mokyklą, o ramiai mokytųsi to, kas patinka. O labiausiai trokštu, kad mano vaikai ir anūkai išeidami iš savo namų šypsotųsi. Kajus, 1b

Skaityti daugiau...

2022-12-20 08:00

Ką padovanočiau gimnazijai Kalėdų proga?

Pernai laikraščio „Langas“ žurnalistai klausė gimnazistų, kokių dovanų gimnazijai paprašytų Kalėdų senelio, o šiemet pasidomėjo, ką dovanotų patys gimnazistai. Kviečiame paskaityti galimų dovanų sąrašą. Mintis iliustruoja šventiniai pirmokių Justės, Kamilės, Gytės ir Jutos atvirukai.

Skaityti daugiau...

2022-11-30 10:15

Gerų darbų bankas

Adventas yra prieškalėdinis susikaupimo laikotarpis, kviečiantis sustoti, nurimti, pamąstyti. Šis laikotarpis yra dėkingumo, dovanojimo, gerumo, dalinimosi ir davimo kitiems metas. Jaunieji žurnalistai paprašė gimnazistų pasidalinti mintimis, kokius darbus atliks adventiniu laikotarpiu. Gal ir jūs norite nuveikti gerų darbų?

Skaityti daugiau...

2022-09-22 15:38

Artėja „Saulės“ gimnazijos Mokinių savivaldos pirmininko rinkimai

Rugsėjo 21 dieną gimnazijoje įvyko debatai į Mokinių savivaldos pirmininko rinkimus (primename, kad rinkimai vyks rugsėjo 28 dieną). Juose dalyvavo mokinių savivalda bei jos kuratorė A. Mikalaičiūnienė, klasių seniūnai bei jų pavaduotojai, žurnalistai. Debatai vyko tarp dviejų kandidačių – Aistės Jansevičiūtės (2a) ir Džemilės Česliokaitės (2a).

Skaityti daugiau...

2022-09-12 15:40

Naujos mokytojos – naujos pažintys

Kiekvienais mokslo metais mūsų gimnazijoje atsiranda naujų mokytojų ir visada įdomu juos pažinti truputį kitaip, ne tik kaip vieno ar kito dalyko mokytojus, bet ir kaip paprastus žmones, turinčius savo individualų gyvenimą. Tad jaunieji žurnalistai kviečia plačiau susipažinti su mokytojomis naujokėmis.

Skaityti daugiau...

2021-12-01

Jaunieji žurnalistai domisi Adventu...

Adventas – klausimų ir atsakymų laikas. Krikščionims – tai džiaugsmingo laukimo laikas iki Jėzaus gimimo. Liaudies papročiuose adventas – rimties, dvasinio apsivalymo metas, ūkinių darbų pabaiga.

Skaityti daugiau...

2021-10-28

MŪSŲ gimnazijoje startavo STEAM

Spalio 27 dieną mūsų gimnazijoje startavo STEAM. Jam ypač atsakingai ruošėsi mokytojai Irena Bugailiškienė, Aušrelė Taukelienė bei Audrius Matkevičius. Kalbame su mokytojais apie tai, su kokiais iššūkiais jie susidūrė, kaip šiai veiklai ruošėsi kartu su gimnazistais ir kokių rezultatų pasiekė.

1. STEAM atrodo kažkoks mistiškas žodis iš raidžių. Paaiškinkite kuo paprasčiau, ką jis reiškia?

STEAM – tai ugdymo programa, pavadinta angliška santrumpa: gamtos mokslų (angl. – Science), technologijų (angl. – Technology), inžinerijos (angl. – Engineering), meno/dizaino (angl. – Art) ir matematikos (angl. – Mathematics) sritys.

2. Koks STEAM tikslas? Ar šią veiklą reikia suprasti kaip pokyčius švietimo sistemoje, kitokias pamokas?

STEAM tai moksliniai edukaciniai užsiėmimai, per kuriuos mokiniai, tyrinėdami, eksperimentuodami, atlikdami bandymus, pažįsta ir tiria juos supančią aplinką bei įgyja praktinės patirties. Sužadinama jų vaizduotė, skatinamas kūrybiškumas, logiškas mąstymas ir mokymasis. Per šias veiklas mokiniai įgytas teorines žinias įtvirtina praktiškai.

Skaityti daugiau...

Puslapis 1 iš 9

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija