.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba

Utenos „Saulės“ gimnazijos bendruomenei linkiu ramybės Kūčių vakarą, linksmų šv. Kalėdų ir laimingų 2018-ųjų metų.

Direktorė


 

Štai ir baltos, sniegu pasipuošusios šventos Kalėdos, ir nauji Naujieji metai ateina. Taip, turėtų būti „baltos“ Kalėdos. Tikėkime, kad tokios ir bus.

Net jei ir nebus tų „baltų“ Kalėdų, o bus šlapia ir nemalonus oras, vis tiek Kalėdos ateis, o mus, žmones, aplankys nenusakomas, nepakartojamas laukimo džiaugsmas: gal konkretaus stebuklo, gal neįsivaizduojamos palaimos, gal tiesiog žemiškos laimės...

Pasidžiaukime kartu, nes šiemet padarėme daug, kad mūsų, „Saulės“ gimnazijos mokinius, mokytojus, darbuotojus suptų jauki aplinka, kad gražiai bendrautume, dalyvautume įvairiose veiklose, kad būtume kūrybiški ir aktyvūs. Iš tiesų stengėmės visi būti sąžiningi savo Misijai: mokiniai – mokytis ir veikti, mokytojai – mokyti ir patarti, tėvai – dalinti savo rūpestį, darbuotojai – tvarkyti ir prižiūrėti.

Pamatykime ir išgirskime vieni kitus. Būkime tolerantiški – gimnazistai, tėveliai, mokytojai, visi darbuotojai – savo širdžių šiluma apgaubkime vieni kitus, padovanokime gražiausią dovaną – nuoširdumą, supratingumą, atidumą. Tuo mūsų bendruomenė stipri.

Prasmingų šv. Kalėdų, susikaupimo, kūrybingų, sėkmingų kitų metų, gražių pasiekimų visiems, ypač abiturientams !

Pavaduotoja ugdymui Birutė Juodvalkienė


Senka, bėga, tirpsta, niūkso (kam kaip) gruodžio dienos. Vieni skaičiuojame dienas iki šv. Kūčių ir šv. Kalėdų ir tikrai laukdami susimąstome apie šių švenčių prasmę, kiti tiesiog laukiame atostogų, kad galėtume išsimiegoti, o treti – svajojame apie seniai geidžiamas dovanas. Vieni džiaugiamės, kad iškritęs nors ir menkas sniegelis nuspalvino žemę baltai, kiti niurzgam, kad lauke šlapia ir šalta. Vieni jau visą mėnesį neskubėdami kruopščiai ruošiamės artėjančioms šventėms, kiti – viską paliekame paskutinei minutei. Kiek žmonių – tiek laiko paralelių...

Tačiau man atrodo, kad būtent šv. Kalėdų diena mus visus tarsi sujungia į tą pačią gyvenimo paralelę – daugiau švelnumo ir laimės veiduose, daugiau pagalbos ir paramos artimam, nuoširdžių palinkėjimų, apsikabinimų, mažiau skubėjimo ir paviršutiniškumo. Taigi, noriu palinkėti, kad ta nuostabi nuotaika, kuri ateina Kūčių vakare ir džiugina mus per Kalėdas, gyventų kuo ilgiau. Tuomet bus gera ir mums, ir mus supantiems žmonėms.

Ir dar. Tiems, kurie tiki žvaigždėmis ir horoskopais, noriu pridurti, kad ateinantys Geltonojo šuns metai tikrai turėtų būti sėkmingi visiems, auginantiems namuose kokį nors šuniuką. O jei dar augintinis turi gelsvo atspalvio – tai kitais metais jis tiesiog turėtų būti Jūsų namų angelu sargu. Svarbiausia tikėti, kad tai neša sėkmę ir gyventi bus lengviau.

Pavaduotoja ugdymui Jolita Pakalnytė


Dažnai praveriu mokinių savivaldos kabineto duris ir visada randu būrelį mokinių. Jie renkasi dažnai, kad galėtų pasikalbėti, pasitarti įvairiais mokyklai ir jiems svarbiais klausimais. Mokiniai svetingi: pavaišina arbata ir visada išklauso mano informaciją apie planuojamus renginius ar projektus, kartais padiskutavę priimame ir sprendimus. Bendrauti su senąja komanda, kuriai vadovavo Rasa Gruodytė, ir su naująja komanda, kuriai vadovauja Lukas Saruolis, tikrai malonu. Daug gražių, prasmingų renginių pavyko suorganizuoti su mokinių savivalda: „Aš tikrai myliu Lietuvą“, „Nominacijų šventė 2017m.“, „Būk budrus, valdyk medijas“, Mokinių prezidento rinkimai, „Pilietiškumo mokykla savivaldybėje , seminaras-mokymai ,,Noriu būti lyderiu“, ,,Emocija+“ ir kiti. Visus 2017 metus kartu su mokiniais mokėmės atsakomybės, pagarbos, stengėmės išgirsti kritiką, kūrėme darbščią komandą.

Artėja naujieji – 2018 metai – Lietuvos atkūrimo ir „Saulės“ gimnazijos šimtmečio metai. Noriu palinkėti, kad, atėję į mokyklą, pirmiausia tiesiog gerai atliktumėte savo pareigas, išmoktumėte būti dėkingi, tolerantiški, dėmesingi, pasitikintys savimi ir šalia esančiais. O laukiant šv. Kalėdų norisi linkėti eilėmis.

Išdrįskite norėti
Ir nebijokit pažadėti –
Tai šitiek daug ir taip mažai ...
Tai netelpa širdy ir telpa saujoj.
Ne viskas išsipildo?
Būkit kantrūs.
Kalėdų laukimas –
didelis ir svarbus stebuklas,
toks ypatingas , kad laukiame jo tyliai
su viltimi ir meile.

Gimnazijos Tarybos pirmininkė Audronė Mikalaičiūnienė


Mielas, Kalėdų Seneli,

Sveikiname Tave su artėjančiom šventėm! Linkime visada būti sveikam ir stipriam!

Labai prašome, kad išpildytum mūsų norus :)

* NORIM, kad labai gerai paslėptum „Saulės“ gimnazijos mokinių turimus tinginius.
* NORIM, kad įkvėptum mokiniams didesnį norą mokytis.
* NORIM, kad sužadintum mokinių tikėjimą savo jėgomis.
* NORIM, kad pakutentum jų sąžines.
* NORIM, kad patys mokiniai ir mokytojai neprarastų vilties siekdami bendro tikslo – žinių ir įgūdžių.
* NORIM, kad šuniukas AMSIS rečiau piktai lotų, bet ir toliau saugotų „Saulę“.

Pagarbiai, socialinės pedagogės Loreta ir Miglė


Mes, Mokinių savivalda, per šiuos mokslo metus jau įveikėme daug iššūkių ir nuveikėme daug darbų. Turbūt vienas labiausiai mums įsimintinų – gimnazijos prezidento rinkimai ir naujų savanorių paieška. Šių veiklų metu išmokome ir supratome, kad ir visai nepažįstami žmonės gali tapti savais, tikra komanda – antra šeima. Supratome, kad, nepaisant to, ar mes pažįstami, ar ne, bet kokiu atveju žmogus žmogui artimas. Todėl kibome į darbus ir su nauja, dar nepatyrusia komanda surengėme labai įsimintiną renginį – Gimnazijos dienas. Nors ir nepatyrę, bet motyvuoti išdrįsome prie 99-ojo gimtadienio veiklų prijungti visai naują idėją – League of Legends žaidimo turnyrą. Labai džiaugėmės mokinių aktyvumu ir turnyre, ir kitose gimnazijos dienų veiklose. Manome, kad renginys iš tiesų pavyko. Tai tik įrodo, kad ir nedrąsūs žmonės kartu gali padaryti labai daug, nors tai atrodo nauja ir iš pirmo žvilgsnio neįmanoma.

Linkime nebijoti bendrauti, kalbėtis, mylėti aplinkinius ir priimti juos į savo būrį ne vien Advento ir Kalėdiniu laikotarpiu, bet visada. Juk žmonių komanda, šiuo atveju mūsų mokyklos bendruomenė, gali padaryti viską, jei tik dirbs kartu!

Gražių ir prasmingų švenčių!

Mokinių taryba

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija