.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba

„Atviros durys“ progimnazistams „Saulės“ gimnazijoje

Kovo 22 dieną mūsų gimnazijoje vyko atvirų durų diena miesto progimnazijų mokiniams. Norinčių susipažinti su mūsų mokykla prigužėjo pilna aktų salė. Renginio pradžioje į susirinkusiuosius kreipėsi gimnazijos direktorė Nijolė Zabukienė. Ji pasveikino mokinius, mokytojus ir tėvelius bei pristatė gimnaziją kaip saugią ir inovatyvią mokyklą, kurioje gausu įvairių veiklų. Vėliau visi žiūrėjo filmą apie „Saulės“ gimnazijos gyvenimą ir netrukus patys skubėjo išbandyti keletą mokykloje jiems paruoštų veiklų. Progimnazijų mokiniai atsitiktine tvarka buvo suskirstyti į „spalvotas“ grupes – raudonųjų, mėlynųjų, žaliųjų ir t.t. Kad svečiai nepasiklystų, grupių vadovais tapo „Saulės“ gimnazistai.

Skirtinguose kabinetuose svečių laukė užduotys pagal mokslo sritis. Matematikos pamokoje reikėjo atsakyti į klausimus, susijusius su matematika, užpildyti lentelę ir iššifruoti „Saulės“ gimnazijos įkūrimo metus. Užsienio kalbų pamokoje mokiniai žaidė žaidimą naudodamiesi planšetėmis. Mokytojų nuomone, vyravo puiki atmosfera, o vienas iš dalyvių teigė, kad ši veikla labiausiai patiko. Per dailės pamoką turėjo grafikos sktaklėmis atspausti lino raižinį su gimnazijos logotipu. Mokiniams tikrai buvo labai įdomu, nes nė viena progimnazija neturi tokio įrenginio. Biologijos pamokoje progimnazistai susipažino su gimnazijoje vykdomu Erasmus+ projektu „SWIS” ir atliko bandymą, pavadintą „stebuklu“, per kurį iš bespalvių skysčių išgavo spalvas. Per šokio pamoką suprato, kad norintys šokti bus visada laukiami choreografijos salėje. Mokinius stengėsi sudominti ir bibliotekoje įsikūrusi „Lobių skrynia“. Pirmiausia mokiniai, išsitraukę intriguojančias užduotis („Surasti gyvūną, gyvenantį bibliotekoje“, „Surasti paukštį, atskridusį ir apsigyvenusį bibliotekos medyje“ ir t.t.) ir jas atlikę, išbandė sėkmę planšetiniame žaidime „Lobių skrynia“. Buvo nemažai mokinių, entuziastingai įsitraukusių į žaidimą ir norinčių kelis kartus išbandyti sėkmę, besidominčių gimnazijos biblioteka, šmaikščiai bendraujančių, bet buvo ir iškart nusiteikusių priešiškai. Tačiau mes, dabartiniai gimnazistai, jau įsitikinome, kad mūsų gimnazija yra tolerantiška mokykla, nes priima ir kitokius.

Iš besiskirstančių po renginio mokinių malonu buvo išgirsti daug gerų žodžių apie „Saulės“ gimnaziją. Aukštakalnio progimnazijos mokinės Rugilė, Laura ir Merita sakė, kad patiko draugiškos ir linksmos mokytojos ir pati mokykla – šviesi, jauki ir visom prasmėm šilta. Krašuonos progimnazijos mokiniai Kristina ir Bena teigė, kad nori mokytis mūsų gimnazijoje, nes joje jau mokosi draugai ir čia mokytis rekomendavo vienos iš jų sesuo, o Kotrynai patiko mokyklos erdvės ir užsienio kalbų bei šokių pamokos. Vyturių progimnazijos mokinius Lauryną, Dovydą ir Korneliją sužavėjo darbas su planšetėmis, gimnazijos talismanas Sauliukas ir rūbinės, Samantą – klasės ir mokinių bei mokytojų bendravimas. Šauniosios R. Šaltenio progimnazijos mokinės Saiva ir Gabija džiaugėsi, kad atvirų durų renginyje buvo tiesiog linksma ir drąsu būti, jos, kaip niekur kitur, jautėsi laisvai ir jaukiai.

Nors kai kurie progimnazistai svetimoje aplinkoje iš pradžių jautėsi nedrąsiai, tačiau puikiai susidorojo su visomis užduotimis. Buvo džiugu matyti tiek daug jaunų motyvuotų, kūrybiškų žmonių, o svarbiausia, labai šiltai bendraujančių. Daugelis iš jų jau parašė prašymą kitais metais mokytis „Saulės“ gimnazijoje.

Laikraščio „Langas“ informacija

Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - https://www.saule.utena.lm.lt/images/naujienos/2018-03-22-02
DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija