.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba

Šokio karštinė „Saulės“ gimnazijoje

Penktadienio popietę gimnazijos koridoriuje šurmuliavo nepažįstami. Tai buvo renginio „Šokam po Saule“ dalyviai, kaip vėliau sužinojome, atvykę ne tik iš Utenos mokyklų, bet iš Vilniaus bei Varėnos. Vieni jų žiūrėjo koridoriuje esančią dailės parodą, kiti žaismingai rengė fotosesiją ant gimnazijos suoliukų bei palangės, dar kiti kaupėsi pasirodymams ramiai sėdėdami kabinetuose... Atvykusius į renginį pasitiko Sauliukas ir žaisminga, pavasariškais drugeliais papuošta scena, kviečianti visus šokti...

Kasmetinė, jau tradicine tapusi šokių šventė prasidėjo vedėjų bandymu išprovokuoti žiūrovus, ar jie „užsikrėtę šokiu“. „Tandemus“ šokėjos šokiu „Daktarytės“ patikrino ir patvirtino, kad salėje tikrai žiūrovų „šokio karštinė“ – jie susirinko arba šokti, arba pasidžiaugti šokančiais draugais.

Linksmoji vedėja Gabija ir vedėjas Lukas ilgai vardijo, kad šventėje šoks: Utenos  Rapolo Šaltenio progimnazijos šokių grupė  „ERDVĖ“ – vadovė ELENUTĖ  PAULIUKEVIČIŪTĖ. Šokių grupė „ERUS“ iš Utenos vaikų ir jaunimo užimtumo centro – vadovė DIANA KAZIŪNIENĖ. Vadovė atlydėjo ir antrą savo šokių grupę    „DIADANCE“ iš Utenos Dauniškio gimnazijos. Svečiai iš Varėnos! „ŠOKIO TEATRO LABORATORIJA 45°“.  Studijos vadovė DAIVA PELĖDAITĖ. Du kolektyvai iš Vilniaus Balsių progimnazijos: šokių grupė  „PIVIT“ – vadovė VALENTINA KOVALENKO. Ir šokių  grupė „MOTUS“ – vadovas RAMŪNAS SINKEVIČIUS. Vis dar grįžtančios ir visada laukiamos „ EX-TANDEMUS“ merginos:  Urtė Bernotaitė, Patricija Bernotaitė, Ligita Bartaškaitė, Raminta Kairionytė ir šios šventės šeimininkės – „Saulės“ gimnazijos šokių grupė „TANDEMUS“ ir jų vadovė  REGINA BERNOTIENĖ. Didžiausia staigmena! Šventėje dalyvauja Utenos mokytojų liaudiškų šokių grupė „LEVINDRA“ – vadovė AUDINGA KVASELYTĖ.

Ne tik išvardijimo, bet ir didžiulės padėkos nusipelnė ir šokėjai, ir jų vadovai. (Ne veltui kolektyvų pavadinimus ir jų vadovų pavardes parašėme didžiosiomis raidėmis). Renginio vedėjai užsiminė, kad matematika ir kiti mokslai yra labai tikslūs, matėme, kad dar daugiau tikslumo reikalauja šokis – jis turi būti dinamiškas, judesiai sinchroniški, nuoseklūs, išbaigti ir net logiški. Šokio metu šokėjai siuntė žiūrovams labai aiškią žinutę: reikia ne tik norėti šokti, bet ir daug dirbti, lavinti judesius, jausti muziką, lankyti repeticijas, derinti prie šokio stiliaus drabužį, susikalbėti su šokio vadovu. Greičiausiai tik tada, kada viskas derės ir kada pats šokėjas jaus vidinę harmoniją, žiūrovas perskaitys jam siunčiamą žinutę. Svarbiausia, kad kiekvienas kolektyvas turi savo veidą – nuo mokytojų „Levindros“ (beje, jame šoka keturi „Saulės“ gimnazijos mokytojai) tautiškumo iki kitų grupių jaunatviško žaismingumo, laisvės polėkio ir tikros jausmų karštinės… Žiūrovų elgesys per renginį – geriausias vertintojas: tyla spengė salėje, kai „Motus“ šoko „Laisvę“, stipriais plojimais buvo palydėtas ir „Tandemus“, ir „Ex-Tandemus“, susižavėjimo šūkiais – Ramintos ir Dominyko dueto „Vilties sparnai“. Intriguojantis, nes visiškai kitoks – žodžio, judesio ir medijos sintezės – studijos iš Varėnos „Šokio teatro laboratorija 45“ pasirodymas, nuteikęs žiūrovus įvairioms ir skirtingoms interpretacijoms. Taip ir norisi sušukti – tegyvuoja draugystė – Rapolo Šaltenio progimnazijos, Dauniškio gimnazijos bei Utenos vaikų ir jaunimo užimtumo centro šokėjoms. Deja, šokėjoms... Vaikinus-šokėjėlius galima vienos rankos pirštais suskaičiuoti... Kur jūs, vaikinai? Tik šokio mokytojos R. Bernotienės iniciatyva grožėjomės keliais šokančiais „Saulės“ gimnazistais.

„Žiūrėti į šokančius, tai girdėti jų sielų kalbą“, – prasminga metafora pabaigė renginį vedėjai. O „Saulės“ gimnazijos direktorė Nijolė Zabukienė, įteikdama visiems šokėjams padėkas, džiaugėsi gražiu reginiu ir dėkojo šokio mokytojai Reginai Bernotienei už iniciatyvą ir entuziazmą kiekvieną pavasarį suburiant tiek daug ir įvairių šokių grupių.

Viliamės, kad tokios šventės ne vieną gimnazistą paskatins pamilti šokį ir išreikšti savo talentą per judesį. 

Langiečiai 


Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - https://www.saule.utena.lm.lt/images/naujienos/2018-05-04-01

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija