.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“Gimnazijos aktualijosLangas- Gimnazijos aktualijos-2021-05-05

2021-05-05

Dvyliktokės egzaminų maratone pradėjo sėkmingą startą –  puikiai išlaikė dailės egzaminą

Dailės mokyklinis blandos egzaminas yra vienas iš daugelio egzaminų, kurį gali rinktis dvyliktokai. Dar spalio mėnesį Kamilė Ivanauskaitė, Aurelija Karvelytė ir Žyginta Tumulevičiūtė nusprendė, kad laikys dailės egzaminą. Tada ir prasidėjo kūrybiniai ieškojimai, eskizavimai, nuodugnesni dailės albumų vartymai ir informacijos paieška internete.

Dailės mokyklinis blandos egzaminas yra vienas iš daugelio egzaminų, kurį gali rinktis dvyliktokai. Dar spalio mėnesį Kamilė Ivanauskaitė, Aurelija Karvelytė ir Žyginta Tumulevičiūtė nusprendė, kad laikys dailės egzaminą. Tada ir prasidėjo kūrybiniai ieškojimai, eskizavimai, nuodugnesni dailės albumų vartymai ir informacijos paieška internete.  Dailės egzaminas susideda iš trijų dalių: kūrybinio proceso, kūrybinio darbo aprašo ir kūrybinio darbo pristatymo komisijai. Dvyliktokės turėjo gerai paplušėti. Jų ieškojimai, eksperimentavimai, ruošiantis egzaminui nuotoliniu būdu, buvo labai netikėti, bet originalūs.

 

Kamilė Ivanauskaitė pasirinko vaizduojamosios dailės sritį ir mišria technika sukūrė grafikos darbą, kurį pavadino „Augalų pieva bičių šurmuly“. Mokinė sako: Pastaruoju metu visuomet piešiau gamtos motyvus: stilizuotas gėles, augalus, tačiau juos komponuojant kažko vis pritrūkdavo. Juodas rašiklis –  mano dažnas palydovas piešiant. Esu išbandžiusi ir daugiau dailės priemonių, tačiau geriausiai sekasi „draugauti“ su grafikos technika atliktais piešiniais. Taip jau sutapo, kad 2020-ieji metai buvo paskelbti žolininkės – vaistinių augalų žiniuonės Eugenijos Šimkūnaitės metais. Jiems paminėti vyko nemažai renginių, išvykų, piešinių parodų. Norėdama pagerbti iš mūsų krašto kilusią mokslininkę Eugeniją Šimkūnaitę, nutariau savo baigiamajam dailės darbui rinktis gamtos tematiką ir piešinius skirti jos atminimui.“

 

Aurelija Karvelytė sukūrė piešinių ciklą, pavadinimu „Miesto peizažo spalvų skambesys“. Dvyliktokė pasakoja: „Žiūrėdama į tapybos ar grafikos darbus, visada stebiu, kaip sumaniai dailininkai perteikia gilumos įspūdį. Ypač žavi peizažai, į kuriuos žiūrint atrodo, kad erdvė niekada nepasibaigs – gali įžiūrėti beribius tolius ir spalvų žaismą. Per dailės pamokas bandžiau suvokti, kaip tokias erdves galima nupiešti popieriaus lape. Žinojau, kad Renesanso dailininkai „šią paslaptį“ atskleidė labai seniai. Po kelių bandymų pavaizduoti erdves supratau linijinės perspektyvos vaizdavimo niuansus. Man patiko piešti juodu rašikliu, išgaunant 3D vaizdą, gilumos įspūdį. Geriausiai sekėsi pavaizduoti miestą. Atsirado vis daugiau piešinių su urbanistiniu peizažu“.

 

Žyginta Tumulevičiūtė sako: „Dailės baigiamajam darbui pasirinkau taikomosios dailės kryptį – drabužio dizainą – ir siekiau patogius baltus sportinius marškinėlius, pasiūtus mamos, dekoruoti savo sukurtomis monogramomis. Profesionalių lietuvių drabužių dizainerių Agnės Kuzmickaitės ir Julios Janus darbų įkvėpta, daug eskizavau. Kompozicijoms sukurti naudojau akrilinius dažus. Piešiniui pasirinkau retą savo vardą Žyginta ir kūriau šrifto kompozicijas. Jį derinau su abstrakčiu piešiniu.  Sukurtos monogramos grafine spauda buvo atspausdintos ant ketverių baltos spalvos marškinėlių. Savo marškinėlių kolekciją pavadinau „Sportiniai marškinėliai Žyginta“.

 

Visų dailės darbų virtuali paroda.

 

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija