.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“Gimnazijos aktualijoslangas-gimnazijos-aktualijos-2022-09-12(01)

Naujos mokytojos – naujos pažintys

Mes lekiame lyg traukinys: vienose stotelėse kažkas įlipa, kitose kažkas išlipa. O traukinys vis lekia tolyn. Bet svarbiausia ne tai. Svarbiausia, kas buvo tarp tų stotelių.

Mano vaikystė ir jaunystė prabėgo gimtuosiuose Druskininkuose. Mokiausi Druskininkų 3-ioje vidurinėje mokykloje (dabar „Ryto“ gimnazija). Patikdavo draugėms aiškinti matematiką, chemiją, todėl pasirinkau mokytojos kelią. Baigusi tuometinį Vilniaus valstybinį pedagoginį institutą, atvykau dirbti į Utenos rajono Saldutiškio mokyklą. Esu dėkinga vyresniems mokytojams, kurie mokė pasitikėti savimi, ieškoti įdomesnių, efektyvesnių darbo būdų, rasti kelią į kiekvieno vaiko širdį. Skatinau mokinius tobulėti, siekti užsibrėžto tikslo. Žingsnis po žingsnio kaupiau darbo patirtį.

Saldutiškio miestelio diskotekoje sutikau vaikiną, su kuriuo sukūriau šeimą. Užauginome dvi dukras: jos abi, baigusios studijas, gyvena ir dirba Vilniuje. Vyresnioji laiką leidžia kurdama programinį kodą, o jaunesnioji − odontologijos klinikoje.

Šaltais žiemos vakarais mėgstu megzti, nerti, kurti atvirukus simegrafijos technika, o atšilus orams laisvalaikį leidžiu savam sode augalų apsupty.

Mano gyvenimo moto: „Jei norėsi – rasi galimybių, jei nenorėsi – rasi priežasčių“.

Tad gyvenimo traukiniui įsibėgėjus, nusprendžiau išlipti „Saulės“ gimnazijos stotelėje.

Chemijos mokytoja Ona Meškauskienė

 

Esu kilusi iš poetų apdainuoto Anykščių krašto, ten ir baigiau vidurinę mokyklą. Vėliau įstojau į Vilniaus universiteto filologijos fakultetą, įgijau prancūzų kalbos dėstytojos kvalifikaciją. Po studijų atvykau į Uteną, dirbau Rapolo Šaltenio progimnazijoje, Dauniškio gimnazijoje, Katalikiškoje „Saulės“ vidurinėje mokykloje. O dabar vėl sugrįžau į gimnaziją mokyti ukrainiečius lietuvių kalbos. Širdyje visada jaučiau norą ir pareigą padėti ukrainiečiams tokiu sunkiu laiku. Tikiuosi užmegzti nuoširdžius ryšius su mokiniais, juos palaikyti, atjausti. Mano gyvenime viena iš svarbiausių vertybių yra bendravimas, ryšys su žmonėmis. Savo kasdienybėje visada prisimenu Antoine de Saint –Exupery žodžius iš „Mažojo princo“: „Štai mano paslaptis. Ji labai paprasta: matyti galima tik širdimi. Svarbiausi dalykai akimis nematomi. Tampi amžinai atsakingas už tą, ką prisijaukinai.“ Labai stengiuosi šią išmintį pritaikyti bendraudama su mokiniais, kolegomis. Vis dar mokausi dažniau gėrėtis kiekviena diena ir pastebėti daugiau gerų akimirkų. Labai linkėčiau taikos, kad mokiniai iš Ukrainos galėtų sugrįžti namo su nuoširdžiausiais prisiminimais apie mus ir mūsų Lietuvą.

Mokytoja Laima Sližienė

 

Esu Rūta, naujoji matematikos mokytoja. Gimiau Vilniuje, bet maždaug nuo ketverių gyvenu šalia Utenos. Pirmąją klasę pradėjau lankyti I-oje vidurinėje mokykloje, o baigiau jau „Saulės“ gimnaziją, 78-tąją laidą. Visus dvylika metų vaikščiojau tais pačiais koridoriais kaip ir dabar, grįžusi dirbti po 17 metų į savo mokyklą. Vyrą sutikau čia pat, mokykloje, 9-toje klasėje. Iki šiol esam kartu.

Nuo mokyklos laikų mėgau knygas, tad nepraleidžiu progos paskaityti, „atsijungti“ nuo darbų. Be skaitymo mėgstu spręsti kryžiažodžius, galvosūkius. Dar patinka pasivaikščiojimai gryname ore. Jie labai gerai padeda „pravėdinti“ galvą. Šiais metais teko pakeliauti po Latvijos, Estijos pajūrį. Šiaip su vyru mėgstam spontaniškas keliones. Jos būna pačios įdomiausios. Per porą valandų susikrauni daiktus ir – į kelionę. Taip esam keliavę po Lenkiją, Slovakiją, Čekiją, Austriją.

Taip jau gyvenimas sudėliojo, kad esu pedagogė. Sėdėdama mokyklos suole tikrai neplanavau būti mokytoja, bet kaip sako: „Niekada nesakyk niekada“... Kol kas tikrai nesigailiu, jog atėjau dirbti į mokyklą. Visąlaik išlieku „jauna“, nes sukuosi tarp jaunimo. Su mokiniais stengiuosi bendrauti jų kalba, nenoriu, kad jie mane laikytų neįdomia, nemokančia bendrauti. Gyvenime ir darbe esu ramus žmogus, „šaltų nervų“ žmogus.

Matematikos mokytoja Rūta Sedelskienė

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija