.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“LaisvalaikisLangas - Laisvalaikis 18-09-02(01)

Rugsėjis – tai mėnuo, kada įvairiai – nostalgiškai, įdėmiai, smalsiai, net liūdnai – apžvelgiami vasaros įspūdžiai. Kuo gyvenome, kokias idėjas realizavome, ką naujo patyrėme... Įdomios ir įvairios gimnazijos mokytojų vasaros patirtys.

VASAROS PATIRTYS

Man pačios geriausios atostogos, kai padarai ar išmoksti kažką naujo. Pagaliau oficialiai pasivadinau mezgėja, nes supratau, kad savo talentų negalima „užkasinėti“, juos reikia puoselėti ir taip tobulėti. Jei kas paklaustų, kokia mano vasaros „vinis“? Atsakyčiau, kad mano vasara fantastiškai skylėta nuo vinių – visiems tokios linkėčiau.

Mokytoja Skaistė Diškevičienė

Norint gauti smagių vasariškų įspūdžių visai nebūtina keliauti kažkur toli. Smagūs įspūdžiai čia pat, prie namų esančiame Vyžuonos parke, po kurį pagaliau prisiruošiau pasivaikščioti. Tos voveraitės šlapiomis nuo rytinės rasos letenytėmis mielai sveikinasi, žinodamos, kad gaus riešutą... Gera nuotaika garantuota!

Mokytoja Giedrė Balytė-Clark

Postoinos urvai Slovėnijoje. Pati gamta sukuria tokius požemių ir vandens šedevrus, kad supranti, jog joks skulptorius ar dailininkas to nepakartos. Važiuoji natūraliais urvais po žeme senoviniu traukinuku, vaikštai įvairaus dydžio „galerijomis“ tarp stalaktitų ir stalagmitų ir jautiesi, kaip patekęs į Ledo rūmus.

Plitvicos ežerų nacionalinis parkas Kroatijoje – žydrai žalsvas, vandeningas, tyras rojaus kampelis žemėje, kur tyvuliuoja 16 didelių ir daug mažų ežerėlių skirtingame aukštyje ir gausybė vandens krioklių. O vanduo žalias žalias ir labai skaidrus. Ir staiga pamatai išdžiūvusį ežerėlį... Graudu.

Mokytoja Irena Eitminavičienė

Manęs daugelis klausia, kaip prabėgo vasara, ką veikiau. Atsakau – vykdžiau vasaros projektą.

Suintriguoju, kas tai yra. Ogi tai, kad birželio viduryje įsigijau šunytę vardu Kuba. Nors auginu ne pirmą šunį, tačiau su Kuba manęs laukė daugybė iššūkių ir nuotykių. Kai parsivežėme į namus, Kubai buvo 2 mėnesiai. Tik išlipusi iš mašinos, nutarė pažvelgti į kaimyninį kiemą, iškišo galvą per tvoros skylę ir niekaip negalėjo ištraukti... Kambaryje sudomino gėlės vazonas, todėl nutarė ten iškasti urvelį. Nors prieš tai Kuba buvo gyvenusi su mamyte ir dar 5 šunyčiais, tačiau atvykusi į mūsų namus jautėsi drąsiai. Žaidimais ir išdykavimais galėjo užsiimti ištisą parą. Pirmas rimtas darbas, laukęs manęs ir Kubos, buvo išmokti eiti pririštai su pavadėliu. Kuba tam labai priešinosi, ji nenorėjo prarasti laisvės bėgioti. Pirmos dienos buvo tokios – Kuba atsigula ant pilvo, ištiesia kojas į šonus ir niekur negali jos vesti. Aš tokią pozą pavadinau ,,varlės kojos“. Bet pamažu išmokome vaikščioti, dabar sekasi gana gerai. Kadangi Kuba bus didelis ir rimtas šuo, mūsų šeimos laukė kitas iššūkis – dresūra. Aš, mano vyras ir Kuba pradėjome lankyti dresūros pamokas. Du kartus per savaitę turėjome vykti į kitą miestą ir ten rimtai mokytis. Džiugu, kad mūsų augintinė yra tikrai gudri ir komandas ji greitai perprato. Na, o prieš keletą dienų, bėgiodama sodyboje, Kubytė susižeidė kojos paduką. Dabar gydomės, truputį mažiau bėgiojame.

Štai toks vasaros projektas...

Direktorė Nijolė Zabukienė

Pasaulio evoliucijos teorija teigia, kad viskas vystosi spirale, įvykiai periodiškai pasikartoja, tik vis kita kokybe. Tai pasitvirtino man šią vasarą. Kas ketveri metai dalyvauju dainų šventėje, tad ir šią liepą koncertuodama Lietuvos šimtmečiui skirtoje dainų šventėje patyriau nenusakomų įspūdžių.

Periodiškai kartojasi kelionės į kokios nors šalies liaudies muzikos festivalį. Šią vasarą su folkloro ansambliu „Davila“ koncertavome Česenatiko mieste Italijoje ir stebėjome puikius pasirodymus 14-os kolektyvų iš įvairių pasaulio šalių.

Jau trečią kartą su šokių ansambliu Levindra vykome į Latvijos Preili miestą, su kuriuo Utena palaiko draugystės ryšius. Šiltai ir broliškai mus priėmė preiliečiai, švenčiantys savo miesto jubiliejų.

Gyvenimas, pakartodamas iš naujo įvykius, kartais iškrečia staigmenas. Šią vasarą antrą kartą gyvenime pakeičiau pavardę.

Linkiu, kad kiekvienais metais besikartojantis rugsėjis visiems būtų pilnas naujų idėjų, sumanymų ir sėkmės!

Mokytoja Danutė Žalėnienė

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija