.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“NuomonėsLangas-Nuomonės-2018-02-25

Pirmokų mintys apie dabartį ir ateitį valstybės šimtmečio šventės dieną

Vasario 15 dieną, švęsdami valstybės šimtmetį, pirmokai rašė laiškus sau, kuriuose apmąstė savo ir tėvynės dabartį bei ateitį. 

Lietuva mano gimtinė, kurios niekada nepamiršiu. Šiuo metu puoselėju Lietuvos tradicijas: groju liaudies muziką, dainuoju lietuviškas dainas. Tikriausiai mane taip išaugino tėvai. Dabar mokausi   „Saulėje“. Iš pradžių labai nenorėjau eiti į šią gimnaziją, nes visi kalbėjo, kad ji nepopuliari, bet visa tai buvo paistalai. Čia atėjęs nenoriu niekur išeiti. Šiandien švenčiame valstybės šimtmetį. Didžiuojuosi savo šalimi, nes tai yra vieta, kur aš gimiau, augu ir numirsiu. Į užsienio šalis negalvoju išvykti. Po dešimties metų noriu matyti save kaip folkloro mokytoją ir pratęsti lietuvių tradicijas.

Deividas

Dabartinės mano mintys geros. Man gera gyventi. Turiu daug draugų. Didžiuojuosi savo šeima, kuri neemigravo kaip kitos šeimos, o pasiliko gimtinėje, ir dėl to aš noriu pasakyti jai LABAI AČIŪ. Kyla kelios mintys apie ateitį. Ką aš darysiu? Galvoju, kad svarbiausia įsigyti gerą specialybę. Jei negaučiau darbo Lietuvoj, žinoma, važiuočiau į užsienį, bet visiškai savo gimtinės tikrai nepalikčiau.

Loreta

Lietuva yra graži šalis. Vasarą laukus puošia geltoni kaip saulė rapsai. Žiemą spindi baltas kaip kristalas sniegas… Net jei ir graži, nereiškia, jog aš jaučiuosi gerai, jog man čia patinka ir mėgaujuosi čia gyvendamas. Gyvenimo sąlygos ir šalies valdžios atstovai nėra geriausi, Seimas bei daugybė įmonių korumpuoti. Aš girdžiu per žinias, kad Lietuva ritasi žemyn ir, mano manymu, čia neverta švaistyti savo gyvenimo.Užaugęs ketinu išvažiuoti iš Lietuvos ir įgyvendinti tai, ko negalėjau būdamas joje.

Paulius

Vasario 15-oji. Švenčiame valstybės šimtmetį. Lietuvių k. pamoka. Mąstau apie savo dabartį ir ateitį, kur aš būsiu po dešimties ar penkiolikos metų. Galvoju ir apie savo tėvynę. Bent dabar aš nenoriu palikti savo Lietuvos, man čia patinka, gera, miela, o svetur tikrai jausčiausi atskirta, izoliuota nuo savo artimųjų.

Kotryna

Mano tėvynė pati geriausia, gražiausia ir mylimiausia. Klausiate kodėl? Tikriausiai todėl, kad nuo pat vaikystės tėvai mane mokė mylėti savo šalį, išmokė nepasiduoti ir kovoti už savo tėvynę. Baigusi mokyklą tikrai nenoriu išvažiuoti iš Lietuvos, nes mano šaknys yra čia. Čia mano brangiausi žmonės: mama, tėtis, giminės, draugai, čia gyveno mano protėviai, čia mano gimtieji namai. Esu tikra patriotė ir be galo myliu savo šalį, todėl nuoširdžiai sveikinu Lietuvą su šimtmečiu.

Kamilė

Aš dar tik pradėjau mokytis gimnazijoje, todėl nežinau, ką veiksiu po dešimties metų, bet baigusi mokyklą planuoju važiuoti į kitą šalį, tikriausiai Angliją. Ten užsidirbusi grįšiu į Lietuvą ir čia kursiu savo gyvenimą. Man atrodo, kad savo gimtinėje geriausia. Čia užaugau, išmokau kalbėti. Visi geri ir blogi atsiminimai čia, todėl nenoriu palikti Lietuvos visam laikui.

Aurelija

Gimtinė – tai savas kraštas, kurį jauti širdimi. Jos su niekuo nesupainiosi ir niekur kitur neišgirsi gimtosios kalbos. Čia tik gimtinei būdinga gamta, kultūra, istorija. Išvykimą iš Lietuvos matau tik tokiais tikslais: atostogauti ir aplankyti jau emigravusių giminių. Apie gyvenimo kitoje šalyje net nesvarstau, nebent tik užsidirbti pinigų ir vėl grįžti į gimtinę.

Dovilė

Aš manau, kad Lietuvoje gyventi gera. Jau nuo pat mažens sakiau, kad iš Lietuvos nevažiuosiu. Čia aš gimiau ir augau, čia augs ir mano vaikai. Jei ir bus sunku išgyventi, vis tiek iš čia neišvažiuosiu. Girdėjau, daugelis sako, kad išvyks iš Lietuvos, nes čia sunku surasti darbą ir mažos algos. Aš nesuprantu tokių žmonių. Ar jie galvoja, kad užaugus viskas bus lengva?

Esmina

Šimtmečio šventė! Tokia šventė būna tik kartą tautos istorijoje. Ir mūsų miestas švenčia pasipuošęs trispalvėmis. Ar man čia gera gyventi? Man dar tik šešiolika ir tiksliai negaliu pasakyti, juk praėjo dar mažai laiko. Ateity gal ir norėčiau išvykti į užsienį, bet tikrai ne visam laikui. Nežinau, kaip bus vėliau, bet žinau, kad Lietuvą laimingą gali padaryti patys žmonės.

Greta

Aš nenoriu išvykti iš Lietuvos, nes išvykęs galiu užmiršti gimtinę, po kiek laiko tapti kitos šalies piliečiu... Todėl aš sakau, kad būsiu Lietuvos pilietis ir nepaliksiu jos, nepaliksiu savo tėvų, brolių, senelių ir kitų giminių. JEIGU NORI PAKEISTI LIETUVĄ, REIKIA PRADĖTI JĄ GERBTI IR PRADĖTI KEISTI NUO SAVĘS.

Lukas L.

Aš manau, kad liksiu gyventi Lietuvoje, čia kursiu šeimą, dirbsiu. Gerbiu tuos žmones, kurie kovojo už Lietuvos laisvę ir labai norėčiau jiems padėkoti. Buvo planų su tėvais išvykti iš Lietuvos, bet man ir mamai neleido širdis. Todėl dabar dėkoju jai, kad esame čia, kad galiu didžiuotis savo šalimi. Žinoma, gera išvažiuoti į kokią nors kitą šalį pailsėti, bet po kelių dienų jau pasiilgstu savo gimtinės.

Rugilė

Noriu pasveikinti savo šalį su gimtadieniu ir pasakyti, kokia ji man svarbi. Aš esu devintokė ir nežinau, kas pasikeis ateityje, bet dabar noriu baigti mokslus, dirbti, kurti šeimą čia, Lietuvoje, noriu gražinti savo šalį ir gerinti gyvenimą joje. Tikiuosi, kad situacija pagerės, sugrįš emigrantai ir visi drauge galėsim ginti ir mylėti savo šalį. Noriu pasakyti savo bendraamžiams, kad įsigytume profesijas, kurtume savo šeimas čia. Nereikia sakyti, kad nėra darbų ar pinigų. Juk viskas priklauso nuo mūsų. Myliu savo Lietuvą ir sveikinu!

Akvilė

Aš manau, kad Lietuvoj nėra taip blogai, kaip kai kurie sako, kad nieko negalima uždirbti. Aš manau, jog uždirbsi, jeigu dirbsi. Tie, kurie emigruoja, pasiduoda bandos jausmui. Aš nesakau, kad Lietuvoje yra labai gera gyventi. Yra šalių, kuriose yra geriau, bet ar ten bus taip gerai kaip gimtinėje? Mes visi esame Lietuvos ateitis.

Dominykas 

 

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija