.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“NuomonėsLangas - Nuomonės 2019-05-28(05)

Laiškas

Sveiki, mokiausi „Saulės“ gimnazijoje ketverius metus, per juos susikroviau neįkainojamą „bagažą“, kurį nešuosi toliau...

Mokykloje šaltuoju metų laiku kiekvieną rytą prie paradinių durų susitikimas su mokytojų šypsenomis tik leidžia suprasti, kad tu čia esi laukiamas. Šioje gimnazijoje galėjau surasti tikrąjį „aš“: atskleisti savo asmenybę, išreikšti savo mintis, kritišką nuomonę bei sužinoti, kokia esu iš tikrųjų. Galėjau suprasti, kad mokslas yra vertingas, kad kiekviena pamoka turi paslėptą lobį. Pamokas vertėjo lankyti ir tik dabar, prabėgus visiems metams, suvokiu, kad norėčiau atsukti laiką ir sėdėti pamokose, išklausyti įdėmiau kiekvieną mokytojų pasakytą žodį. Prisiminusi lankytas pamokas bei pokalbius su mokytojomis ,,ne į temą”, suprantu, kad tik jų dėka mes visi ruošėmės gyvenimui.

Pagalvojus, kad klasės durys užsidarys ir jau kitais mokslo metais nebereikės jų atverti, užklumpa emocijos, kurios ir primena visus ketverius metus šioje mokykloje. Klasiokai? Kai kurie nuo 9-os klasės, tačiau visi prisiminimai su jais nuostabūs.

Pamokos? Ne visos nuobodžios. Daugelis įvykių po kelerių metų sugrįš ir galėsim visi pasijuokti drauge. Tikiuosi, kad susitikę po 10-ies metų galėsim viską prisiminti ir pasakoti su šypsena veide.

Draugai? Juk ne dėl jų einame į mokyklą. Bet turbūt ir klystu, nes gal 50 proc. mokinių lanko gimnaziją tik dėl draugų. Tačiau draugas greičiausiai nesukurs ateities. Renginiai? Nepasakyčiau, kad jų šiais metais buvo daug, bet anksčiau vykusios paskaitos su įžymiais žmonėmis ir išgirstos jų gyvenimo istorijos padėjo suvokti, kad tik tu pats gali susikurti gyvenimą tokį, kokio nori.

Mokytojai? Tokių dar reikia paieškoti, nes nemanau, kad Utenoje galima rasti geresnių. Kiekviena mokytoja, kaip banaliai beskambėtų, jau kaip antra mama, nes pamokys, pabars, patars, išklausys, padės, apsikabins bei nubrauks ašarą. Mokytojos, niekada nepasikeiskit, išlikit tokios pat, kokios esate dabar, nes be jūsų atsidavimo jauniems žmonėmis ši mokykla neišliks tokia, kokia dabar yra...

Mokiniai? Mieli „Saulės“ gimnazijos mokiniai, dabar nesuprantate, ką jums duoda kiekvienas mokytojas, ką jis aukoja... Gali kartoti 100 kartų mintį, kad tu išgirstum. Gali dar 100 kartų pakartoti, jei tu neišgirdai, ir jam nenusibos. Vertinkite mūsų mokytojus ir norėkite, kad jie išliktų tokie energingi ir nusiteikę darbui, kad ateitų į pamokas su mintimi – sunkus darbas su jaunimu nenueis veltui. Ir tiesiog – eidami per koridorių nerėkite, kad nusibodo ši ar kita pamoka, bet laiku ištarkite ,,Ačiū”. Patikėkit, kiekvienas mokytojas stengiasi, kad išėjus iš mokyklos tavo sukauptų žinių, o svarbiausia – vertybių „bagažas“ būtų tik didesnis...

Kristina Sakalovaitė, 4A

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija