.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“Nuomonėslangas-nuomonės-2019-10-05(01)

„Iš mokinio sąsiuvinio paraščių...“

Šioje mokykloje dirba puikūs ir linksmi mokytojai. Jų pamokos visada įdomios, niekad neprailgsta ir nereikia skaičiuoti kiekvienos minutės. Šie žmonės tarsi aktoriai, atsistojantys prieš auditoriją ir atiduodantys visą savo širdį mums. Viską darantys tik dėl mūsų. Jie padės po pamokų ir netgi pertraukų metu. Išklausys ir supras, kai niekas suprasti net nepasistengs. Daugumai visuomenės mokytojo darbas atrodo paprastas, nevertinamas, bet yra didelė dalis suaugusių žmonių ir mokinių, kuriems mokytojai yra autoritetas. Jie siekia būti kuo labiau panašesni į šiuos nuostabius žmones.

Eva, 2a

 

Nors fizika ir sunkus mokslas, bet mokytoja jį taip suprantamai išaiškina, kad fizika tapo mano mėgstamiausia pamoka. Dėkoju naujai matematikos mokytojai. Jai nestinga noro ir pastangų mus mokyti, nors ir kokie kartais būnam pikti ar aptingę. Ačiū auklėtojai, kuri mus saugo, pamoko, padrąsina, pataria. Ji labai nuoširdus žmogus ir tikiu, kad tokia išliks visados.

Armanda, 2a

 

Vienuolika metų pykau ant mokytojų, nes nesupratau, kad jie nori mums gero. Tai suvokiau tik dabar, kai į mokyklą einu paskutinius metus… Tik dabar matau, kaip visi mokytojai ruošia mus gyvenimui, pataria, paskatina, kur reikia, subara. Esu laiminga turėdama supratingus mokytojus. Ačiū jums už tokį atsidavimą!

Miglė, 4c

 

Prisipažinsiu: su mokytojais aš labai ir nešneku, bet gimnazijoje man labai patinka. Kodėl? Jei su mokytoju elgiesi kaip žmogus su žmogumi, būna viskas kaip pasakoje. Gimnazijoje yra viskas kitaip nei progimnazijoj, nes su tavimi elgiasi kaip su vyresniu. Esu matęs mokinių, besikalbančių su mokytojais net ne mokyklos reikalais. Labai gera, kai kartais per pamoką kokį juokelį mokytojai pasako, - visi kartu pasijuokiame. Viskas vyksta taip sklandžiai... Laukiu tokių pamokų.

Aurimas, 2a

 

Manau, pats nuostabiausias dalykas mokiniui yra eiti į mokyklą noriai ir kasdien dėl to laukti kitos dienos. Dažniausiai vieni džiaugiasi eidami į mokyklą dėl draugų ir laiko, praleidžiančio su jais. O kai kurie laimingi, nes jų santykiai su mokytojais yra labai geri. Kaip šaunu, kai mokytojai supranta juokus, o dar linksmiau, kai patys šmaikštauja. Viena mokytoja pasako kažką juokingo, pažiūri man į akis ir mes suprantame abi viena kitą.

Darija, 2a

 

Man atrodo, kad kiekvienas mokytojas turi kuo daugiau šypsotis, nes šypsena kelia geras emocijas ir džiugina vaikus ir, tikiuosi, pačius mokytojus. Šypsena skleidžia šilumą ir kuria pasitikėjimo jausmą. Kai mokytojui nuotaikos nebūna, tada ir mokiniai jaučiasi kitaip. Jie pradeda nebe taip savimi pasitikėti ir nebūna drąsūs… Tad šypsokitės, mieli mokytojai!

Rugilė, 4a

 

Naujoje mokykloje prie mokytojų pripratau gan greitai galbūt todėl, kad mokytojas sugeba prisitaikyti prie mūsų, mokinių. Daro taip, kaip būtų geriau mums. Gera turėti tokią nuoširdžią ir labai padedančią auklėtoją, kuri suteikia pagalbą ištikus bet kokiai bėdai. Matematikos mokytoja – supranta, kokios mano žinios... Nors anglų kalba man sunki, aš matau, kaip anglų kalbos mokytoja stengiasi išmokyti mus ir pasiekti, kad nors vienas klasėje mokinys kalbėtų užsienio kalba. Mėgstu dailės, technologijų, lietuvių kalbos pamokas. Linkiu visiems mokytojams sėkmės ir kantrybės mokant visą mano klasę!

Emilija, 2a

 

Pagalvojau, kokių gi mokytojų norėčiau savo vaikams. Pirmiausia, tokių, kurie su didele kantrybe atsako į pačius kvailiausius klausimus, kurie bendrauja su vaiku ne kaip su mokiniu, o tiesiog kaip su žmogumi, kuris išdrįsta paaukoti savo laisvą laiką paprastiems pokalbiams. Ir tokių mokytojų aš pažįstu. Jų yra mūsų gimnazijoje.

Laura, 4a

 

Atsiversiu, nes yra tam puiki proga – Mokytojo diena! Noriu pasidžiaugti matematikos mokytoja, kuri supranta, kada tu nesupranti, prieina ir padeda. Taip pat rusų kalbos mokytoja, Jūs visada būnate gera ir stengiatės. Lietuvių kalbos mokytoja, Jūs viena iš linksmiausių, su Jumis tikrai neliūdna, nes per pamoką ir prisijuoki, ir mokaisi...

Gabija, 2a

 

Atėjusi į šią mokyklą aš atradau tai, ko man ir reikia. Mūsų ,,Saulė‘‘ tikrai šviečia. Aš pamačiau visų mokytojų šypseną. Ji rodo pasitikėjimą savo mokiniais, kurie stengiasi, mokosi. Esu tikrai laiminga šioje mokykloje, nes mokytojai tikrai nėra nuobodūs ir pikti. Tik reikia su jais bendrauti, kalbėtis ir pajusti tą jausmą, kai svetimas žmogus tampa tau artimas.

Gabrielė, 2a

 

Kadangi artėja Mokytojo diena, tai norisi šiek tiek paatvirauti. Manau, jog kiekvienas mes turime baimės jausmą ir todėl dažnai daug kas lieka neišsakyta ... Bendravimas, kai tavęs klauso mokytojas, yra nuostabus dalykas, nes tada atsiranda vaiko-paauglio pasitikėjimas ir vaikas-paauglys jaučiasi komfortiškai būdamas toje pačioje aplinkoje kartu su mokytoju. Paslaptis paprasta: mokytojas mus mokykloje augina kaip savus vaikus...

Jonė, 2a

 

Mano nuomone, viena iš svarbiausių mokytojo savybių – sugebėjimas pastebėti mokinių talentus. Kartais net patys nežinome, kad tokių turime. Taip buvo ir man... Esu dėkinga savo technologijų mokytojai, kuri pastebėjo mano talentą siuvinėti. Jos dėka aš susidomėjau šiuo menu, galėjau dalyvauti konkursuose ir laimėti. Galvoju, kad ateityje šis domėjimasis suteiks dar daugiau džiaugsmo. Ačiū, mokytoja!!!

Lina, 4a

 

Man daugelis mokytojų yra autoritetai, nes čia, mokykloje, aš iš jų mokausi. Džiaugiuosi, kad mano kelyje dauguma mokytojų man suteikė daug drąsos, supratimo, patarimų ne tik dėl mokslų, o ir asmeniškai. Mokytojas yra kažkoks stebuklas, nes jauną, bręstantį žmogų gali prakalbinti. Gerai, kad jis nėra tik robotas, kuris turi mokyti, o pirmiausia yra Žmogus, kuris turi savyje be galo daug meilės, o meilė juk ir yra gyvenimo pagrindas.

Samanta, 2a

 

Ką norėčiau pasakyti mokytojams? Norėčiau tiesiog padėkoti už tai, kad iškenčia mūsų klasės juokelius, kai nerodom didelio noro mokytis. Vis tiek prieis, patars ir toliau mokys. Kai pamato, kad nesuprantame kažko, sėdim galvas parėmę, prieis, paklaus, padės, jei matys, kad nelabai mums įdomu, aiškins iki tol, kol suprasime ir pastebėsime, jog nėra gi čia taip ir sudėtinga. Manau, kad daugumos mokytojų tikrai trūks po mokyklos baigimo.

Pijus, 4c

 

Mokinio sąsiuvinio paraštėse dažnai galime aptikti nelabai gražių dalykų, pavyzdžiui, nusiskundimų ar piešinių, kuriuos vaikai piešia apimti nuobodulio. Bet juk geriau dalintis pozityviomis mintimis, tiesa? Taigi iš savo paraščių galiu išskirti žodį – „ačiū“. Ačiū mokytojams, kurie mums suteikia motyvacijos, siekia mūsų tobulėjimo bei skatina siekti savo tikslų.

Gerda, 4b

 

Nors retai kada mokykloje jaučiuosi prastai, bet kartą labai nenorėjau eiti į paskutines pamokas. Šiek tiek sirgau, skaudėjo galvą. Vis dėlto buvau pareiginga ir nesiskųsdama įžengiau į kabinetą. Mokytoja mane pralinksmino savo gera nuotaika, papasakojo daugybę istorijų, kurios išblaškė prastą savijautą. Tarsi žinodama, kaip jaučiuosi, ji gretai išaiškino pamokos temą, davė atsiskaitymą ir paleido į namus anksčiau. Tąkart pasijaučiau, jog į mane žiūrima su žmogiškumu ir meile.

Teresė, 4b

 

Viena iš didžiausių vertybių yra supratingumas. Kartais mokytojai neteisingai mus supranta, tačiau labai yra svarbu išsiaiškinti situaciją iki galo. Mokytojai irgi žmonės ir jie gali taip pat klysti. Būna atvejų, kai reikia išvažiuoti į varžybas ar dar kažkur su svarbiais reikalais, tada reikia kalbėtis su mokytojais, paaiškinti visą situaciją tam, kad būtum suprastas ir nebūtų jokių konfliktų. Man taip jau buvo ir aš likau suprasta. Taip pat džiugu, kai mokytojai dažnai patys pasiteirauja, domisi tuo, ką darai, bando duoti gyvenimiškų patarimų. Jie stengiasi dėl mūsų gerovės, nors kartais mes to nesuprantame. Su švente, mieli mokytojai!

Gabija, 4a

 

Visada save ir savo gabumus nuvertinau, tačiau, kai atėjau į šią mokyklą, supratau, kad čia yra nuostabi mokytojų komanda, kuri visada padės, patars ir leis tau atsiskleisti kaip nuostabiai asmenybei. Pirmieji įspūdžiai buvo gan įdomūs. Ši gimnazija skiriasi nuo senosios mokyklos. Labai bijojau eiti į mokyklą, nes nežinojau, kas manęs lauks ir su kuo teks bendradarbiauti, tačiau dabar einu į ją su džiaugsmu, nes žinau, kad šie nerealūs mokytojai man padės išmokti ir susirinkti reikiamą informaciją, o dar ir patars, kaip geriau elgtis! Mokytojai, stiprybės ir kantrybės Jums!

Lauryna, 2a

 

Padėkoti mokytojams visuomet yra už ką. Jie visada pasiruošę darbui, nusiteikę kasdien mokyti ko nors naujo ir naudingo. Kol mokausi šioje gimnazijoje, man dar nėra tekę susidurti su mokytoju, kuris nebūtų nusiteikęs suprasti ar išpręsti iškilusią problemą. Kartais pagalvoju, o kokie yra mokytojai ne mokyklos gyvenime, kai jiems nereikia atsakinėti į begales mokiniams iškilusių klausimų, kai gali būti nevaržomi darbo sąlygų ir savo pareigų. Kaip mokytojai pasikeičia savo laisvoje aplinkoje, nemąstydami apie darbus? Todėl kalbinant mokytojus per pertraukas, kai jie nebėra darbo įkarštyje, galime išvysti spalvingesnę ir įdomesnę jų charakterio pusę. Norėčiau palinkėti visuomet būti tokiems!

Bena, 4a

 

Mielas Mokytojau, be Tavęs aš niekas. Negalvojau apie Tave, mielas mokytojau, kai skraidindavau lėktuvėlius pamokos metu, kai šnekučiuodavausi su suolo drauge, kalbindavau kitus klasiokus. Tuo metu negalvojau, kaip Tu jauteisi. Juk Tu gero norėjai. Nepyk. Galbūt po kelių metų susitiksime, pasišnekučiuoti ir prisiminsime, ką veikdavau pamokos metu. Susigėsiu, bet aš juk vaikas buvau… Atsiprašau Tavęs, mano Mokytojau, už padarytas klaidas. Ačiū, kad esi. Tu pats geriausias gyvenimo vedlys...

Goda, 4a

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija