.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
Pradžia

Straipsniai

Pasikalbėjimas su olimpiete Ieva Dainyte – ne apie sportą

Ieva, papasakok apie kelionę į Kiniją? Skrydį? Pirmąjį įspūdį išlipus iš lėktuvo Pekine?

Pirmiausia mane labai gražiai išlydėjo Vilniaus oro uoste namiškiai – valgėm tortą, gėrėm arbatą, džiaugėmės mano sportiniais pasiekimais ir kad galiu vykti į olimpiadą. Daug juokiamės, buvo linksma. O kelionė lėktuvu buvo įprasta, neprailgo, pora persėdimų – ir jau Pekine. Tačiau pasitiko kinai su skafandrais, kaukėmis, darėmės testus, tikrino, ar nesergame Covid-u, laukėme oro uoste testų atsakymų net kelias valandas. Taigi, išlydėjo su tortu, o pasitiko gana niūriai ir šaltai.

Koks tau pasirodė olimpinis miestelis?

Olimpinis miestelis įspūdingas: daug gražių mažų namukų, ant kiekvieno „tupi“ olimpinė pandutė. Aš gyvenau su trenere ir kita slidininke Egle iš Anykščių namuko trečiame aukšte. Pirmame aukšte įsikūrusios parduotuvės, bankai, grožio salonai. Grožio salonu neteko pasinaudoti, bet mačiau, kad ne viena olimpietė sportininkė jame lankėsi.

Ar niekas jums neorganizavo ekskursijų už Pekino olimpinio miestelio? Ką dar pamatei?

Į ekskursijas nevykom, tik dalyvavau įspūdingame olimpiados atidaryme. Prisiminsiu tai visą gyvenimą. Įspūdį paliko olimpinio miestelio viduryje sukonstruoti spalvingi olimpiniai žiedai – lietuvaičiai fotografavomės prie jų Vasario 16-osios proga. Tai įspūdingiausia mano kelionės nuotrauka.

Ar teko Pekine ragauti kinų maisto?

Ne, deja, kinų maisto visai neragavau. Vien tik pažiūrėjus jis man atrodo beskonis ir bekvapis. Valgiau tik europietišką maistą ir labai pasiilgau mamos patiekalų – man jie skaniausi. Pasiilgau net maisto gaminimo proceso, savo paruoštų skanėstų.

Ką lauktuvių parvežei artimiausiems žmonėms?

Brangiausiam žmogui mamai parvežiau „buitinį“ suvenyrą – labai gražią ir švelnią pagalvę su antklode ir, svarbu, su olimpine pandute. Nepamiršau ir geriausių draugių – jas pamaloninau suvenyrais.

Jei jau prakalbai apie draugus, tai ar nepasikeitė santykiai su draugėm, kai tu jau tapai žinoma ir apie tave rašė ne tik rajono, bet ir respublikos spauda?

Santykiai su draugais pasikeitė. Bet tuo galiu tik džiaugtis, nes ryšys su draugėm – Lauryna, Gabija, Emilija – dar labiau sutvirtėjo. Įsitikinau, kad ir sunkiu metu į jas galiu atsiremti, jomis pasitikėti, o tai ir svarbiausia. Beje, gimnazijoje pradėjau ir geriau mokytis. Gal tam poveikį turi ir gražūs tarpusavio santykiai su draugais ir su mokytojais.

Ar jau mąstai apie savo profesiją? Daugelis šiandieninių jaunuolių žavisi IT? Galvoji, ko mokysies, kuo nori būti?

Dar nemąstau rimtai apie ateitį. O IT manęs taip stipriai nežavi. Nesu kompiuterinių žaidimų mėgėja, galiu ilgai būti be telefono, nesėdžiu nuolat į jį įlindusi. Man svarbiau gyvas bendravimas su artimaisiais ir draugais.

Ką dar norėtum papasakoti, o tavęs tiesiog nepaklausiau?

Noriu pasakyti, kad dažnai matomi tik sportininkų startai, varžybos, o tai, kas vyksta prieš jas ar po jų – lieka tarsi tabu. Pekine vienu metu labai blogai jaučiausi fiziškai, nusilpau, pasikeitė oro sąlygos, pradėjo trūkti deguonies – fiziškai nebuvo lengva tokią būseną išgyventi. Tik labai džiaugiuosi, kad nepalūžau dvasiškai.

Neišvengiamai pokalbis su Ieva apie tą gyvenimą, kuris tiesiog vyksta šalia sporto, pasisuko į pokalbį ... apie sportą. Vadinasi, olimpietei sportas kol kas yra svarbiausia gyvenime. Todėl linkime jai gražių ir prasmingų startų ir kasdieniame gyvenime, ir sporte.

Ačiū Ievai už išsakytas mintis

  • 20220318 (1)
  • 20220318 (2)
  • 20220318 (3)
  • 20220318 (4)
  • 20220318 (5)
  • 20220318 (6)
  • 20220318 (7)
  • foto

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija