.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: +370 389 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“NuomonėsLangas -Nuomonės-2015-11-24-01

Kodėl  man gera gimnazijoje?

Esu 3A klasės mokinys ir šioje gimnazijoje mokausi jau trečiuosius metus. Metai prabėgo greitai, nes gimnazijoje mokytis įdomu ir linksma, taip pat mane supa puiki klasės draugų kompanija. Į savo klasę pakliuvau nepažinodamas nieko, todėl man buvo neramu, tačiau visas nerimas buvo veltui, nes po poros savaičių supratau, kad pasirinkau tinkamą mokyklą. Viskas šaunu, šioje gimnazijoje aš jaučiuosi kaip namuose – geri mokytojai, gera klasės auklėtoja, o svarbiausia, mokykloje netrūksta renginių bei papildomų užsiėmimų ir būrelių, kuriuose mokiniai gali atrasti save, bei susirasti draugų. Mūsų mokykla, lyg viena šeima, nes mokytojai gerai sutaria su mokiniais ir vieni kitiems padeda, todėl gimnazijoje mokytis šilta bei jauku.

Ši mokykla iš kitų išsiskiria paprastumu, čia kuriama saugi, jauki, draugiška mokymosi aplinka, o svarbiausia vertybė joje yra bendrystė. Indrė, 3b

Labai geri administracijos darbuotojai, socialinė pedagogė. Skaidrius, 1c

Labiausiai „Saulės“ gimnazijoje patinka visų šypsenos. Eidamas koridoriumi retai kada sutiksi paniurusį, liūdną žmogų. Mokytojos taip pat visos linksmos, nėra vadinamų „raganų“. Visos išklauso, padeda, pataria, pasiūlo pagalbą. Jovydas, 3b

Smagiausia, kad atėjus į mokyklą tave iškart priima. Esu išrinkta į savivaldą, todėl labai gera, kad manimi pasitiki. Nuoširdumas čia yra neįtikėtinas. Nemaniau, kad mokykloje gali būti tokia šiluma. Kristina, 1c

Kiekvienas, atėjęs į „Saulės“ gimnaziją ras vietą po saule, nes mūsų mokykla  geriausia! Simona, 3b

Dar vienas pliusas yra tas, kad mokykla yra prie pat mano namų, nereikia niekur toli keliauti, o per ilgąją pertrauką galima pareiti namo. Justinas, 3b

Mokiniai su mokytojais bendrauja nebijodami, o tai yra labai didelis pliusas. Mokykla labai švari ir higieniška, valytojos išties gerai atlieka savo pareigas. Akvilė, 1c

Man gera šioje mokykloje, nes labai šiltai priima mokytojai, be to, gerai, kad visi su uniformom ir visi lygūs. Ligita, 1c

Man gimnazijoje gera todėl, kad čia atradau naujų draugų, kurie privertė mane pasikeisti tapti aktyvesne gimnazijos bendruomenės nare.

Mokykloje vyksta ne tik pamokos, bet ir daugybė įvairių, įdomių renginių. Mes galime tobulinti savo įgūdžius popamokinėje veikloje: dainuoti, šokti, groti, sportuoti, rašyti. Liveta, 3b

Mūsų gimnazijoje gera, nes mokosi draugiški mokiniai. Kai buvome pirmokai, iš mūsų niekas nesityčiojo. Karolina, 2d

Valgyklos darbuotojos puikiai atlieka savo darbą, visi patiekalai labai skanūs. Živilė, 2d


Vien pavadinimas – „Saulės“ gimnazija – man gražus. Kai eini į „Saulę“, tu tampi „sauliečiu“, o ne kokiu nors „tamsiečiu“. Pati gimnazija šviesi ir erdvi. Čia mokosi mokiniai, kurie nebijo išreikšti savo nuomonės per pamokas ar net per pertraukas koridoriuose, o tai man ir patinka.

Dar viena iš aktualių temų (bent man) – maistas. „Saulės“ gimnazijos valgykloje pasirinkimas platus, o maistas skanus, net kai kurie restoranai gali mums pavydėti. O svarbiausia – aptarnavimas. Patikinu jus, taip greitai ir maloniai niekur kitur neaptarnaus. Jei esi su uniforma, gali drąsiai žygiuoti į eilės priekį. Ši taisyklė – puikus paskatinimas mokiniams rengtis „sauliečio“ uniformą. Jeigu kažkuo nepatinka valgykla, yra trys keliai. Pirmas, nueiti prie stebuklingo automato. Jį mokiniai (tarp jų ir aš) dažnai garbina ir juo naudojasi. Antras variantas, nuvykti į padoriu atstumu nuo mokyklos įsikūrusią parduotuvę ir ten nusipirkti nesveiko maisto, nuo kurio tau tikriausiai išsipūs smegenys. Bet tokio savęs žalojimo mokykla nedraudžia ir laisva valia tave leidžia į prekių pasaulį. Tik būk malonus ir eidamas nepakliūk po BMW ratais. O trečiasis pasirinkimas – būti nevalgius, bet nelabai patartina, nes specialistų nustatyta, kad tai kenkia sveikatai.

Na, bet juk į mokyklą mes ateiname mokytis. Pamokos – tai keturiasdešimt penkios minutės, per kurias gali pailsėti nuo už klasės durų verdančio gyvenimo dramų ir susikaupęs kažko išmokti. „Saulės“ gimnazijoje pamokos laikas praeina labai greit. Būna, tik įsijungi „feisbuką“, „palaikini“ porą nuotraukų, ir jau skambutis, net sutrinki (juokauju). Labiausiai man šioje gimnazijoje patinka tai, kad gali būti savimi, nesi varžomas ar statomas į tam tikrus rėmus bei tai, kad mokytojai su tavim kalba visiškai atvirai. Iš viso čia mokytojai žmogiški ir draugiški. Iš jų gali išgirsti daug įdomių dalykų, linksmų pasakojimų, pamokančių istorijų. Tikrai buvo daug pamokų, kai juokėmės ne iš savo išsidirbinėjimų, o iš mokytojų pasisakymų.

Bet užmirškim pamokas, mokytojus ir pakalbėkim apie popamokinę veiką. Ši gimnazija man patinka, nes tokios veiklos čia apstu. „Užkietėję“ krepšininkai gali stebėti krepšinio varžymas ar net patys jose dalyvauti. Norinčioms judėti merginoms siūlau nukeliauti į šokių būrelį. Tenai tave taip išlankstys, kad pati savęs neatpažinsi, žinoma, gerąja prasme. Išmoksi šokti, o jeigu pasirinksi porinius šokius, gal net gausi galimybę susirasti antrąją pusę. Nori šlovės, bet tingi judėti? Tave priims muzikos mokytojas pagroti būgnais, gal net ir dainuoti, taip pat esi laukiamas laikraščio „Langas“ redakcijoje, mokinių taryboje ir t.t. O dar renginiai... Žodžiu, galima mokykloje tobulintis nuo pamokų pabaigos iki pat vakaro.

Ir paskutinis man patinkantis dalykas: mokyklos skaitykla-biblioteka. Ten apsilankyti visada malonu, ir ne tik pažaisti su kompiuteriu, bet ir pasiimti knygų. Jei kas nežino, aiškinu: knyga – tai toks dalykas, kurį galima skaityti, ji padeda lavinti vaizduotę, sužinoti ko nors naujo. Jei perskaitytum viską, kas yra bibliotekoje, būtum ne tik protingiausias Lietuvoje bet ir visame pasaulyje. „Perspjautum“ net mokytojus! Taigi, tai tik saujelė man patinkančių dalykų šioje gimnazijoje. Jų tikrai yra daug daugiau.

Rugilė Baltrūnaitė, 3a


„Saulės“ gimnazija – kas tai? Užvaldo geros emocijos, kažkas labai šviesaus, malonaus. Atrodo, kad ūkanotą dieną nušvito saulė, atėjo ryškiaspalvis pavasaris. Nors nesvarbu, koks metų laikas – tai šiluma.

Šios mokyklos pedagogai domisi mokinių gyvenimu. Svarbi ne tik pamoka, bet ir pertrauka. Lyg ir nesekioja iš paskos, bet girdi ir mato. O tai labai svarbu, nes gyvenimas ne tik mokslas, bet ir elgesys. Kvalifikuoti mokytojai supranta savo profesijos svarbą. Mokiniai vertinami už jų pastangas, už žinių lygį. Jie stengiasi, kad kiekvieną dieną mokiniai sužinotų daugiau. Ir aš tai matau ir jaučiu. Dar niekad mano sūnus nesijautė toks saugus kaip čia. Ir būtent čia nėra išankstinių nuostatų ir etikečių: „Mergaitės visada geros, berniukai visada blogi“, „Jei kartu buvai, tai vienodai kaltas“, „Tu visada nemoki“ ir t.t.

Aš manau, kad mokiniams nesvarbu, kokie padaužos jie yra dabar, būtent ši mokykla atmintyje išliks kaip šviesiausias prisiminimas. Mieli mokytojai, esu dėkinga už jūsų kantrybę ir tėviškus jausmus kiekvienam mokiniui.

Simono mama, 2c


Dėkoju už taip gražiai išpuoselėtą mokyklą! Už valytojų ir meistrų triūsą, už mokytojų mokymą ir atsidavimą bei rūpestį mūsų vaikais!
Noriu, kad mokytoj
ų ir tėvų pastangomis vaikai surastų tiesų ir šviesų kelią į gyvenimą!

Justo mama, 2c

 

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija