.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: +370 389 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“Gimnazijos aktualijos„Lango“ naujienos 2013-11-14-01

Verslas veža?

Daugeliui žmonių pažįstamas jausmas – staiga pajuntama, kad kažką gyvenime norisi keisti. Tai gali būti viena iš paskatų pradėti kurti savo verslą.  Lapkričio 8 d. Utenos jaunimas turėjo retą galimybę apie jį įgyti teorinių ir praktinių žinių – projekto „Versli Lietuva“ vykdytojai, keliaudami po Lietuvą su programa „Verslas veža“, užsuko ir pas mus, į „Saulės“ gimnaziją. Renginyje galėjo dalyvauti visų mokyklų mokiniai, kurių amžius 15-18 metų. Projektas ir parengtas tuo tikslu, kad motyvuotų jaunus, ambicingus ir apie savo ateitį galvojančius žmones įkūnyti savo idėjas.

Kaip teigė organizatoriai, jaunimas turi idėjų, bet jam trūksta žinių ir pasitikėjimo savimi. O jį gali įkvėpti asmenybės, kurios pradėjo savo veiklą nuo nulio, o dabar yra lydimos pavydėtinos sėkmės. Būtent tai ir akcentavo projekto „Versli Lietuva“ atstovė Ina Smalinskienė, pristačiusi įkvepiančias žymių verslininkų, tokių kaip  Walt Disney, Richard Branson, Donald Trump, sėkmės istorijas. Savo pranešime ji teigė, kad šių milijardierių kelias į pripažinimą buvo sunkus, kad jų pirmi bandymai buvo nevykę, bet dėl pastangų jie tapo tikrais verslo pasaulio banginiais. Lektorė šiais pavyzdžiais norėjo pasakyti, kad nepavargstamai reikia siekti tikslo.

Įtikinamai skambėjo ir savo patirtimi pasidalijusių žinomų verslininkų žodžiai. Darius Bagdžiūnas, UAB „Gaumina“ direktorius, šmaikščiai papasakojo savo verslo atsiradimo istoriją. Jis paaiškino, kaip pasiekti sėkmę pradėjus nuo nulio, suteikdamas mokiniams daug teorinių žinių. Jo nuomone, versle vienas iš svarbiausių kriterijų yra kūrybiškas mąstymas. Pavyzdžiu jis pateikė senuką, kuris visą gyvenimą surinkinėja tekstus kompiuteryje vienu pirštu, ir jaunuolį, kuris tai daro visais dešimčia pirštų. Nors senukas vienu pirštu surinkinėja tekstus greičiausiai pasaulyje, bet jaunuolis vis vien jį aplenks, dirbdamas abiem rankomis.

                   Kad netradicinis mąstymas – sėkmės garantas, patvirtino ir su mokiniais bendravęs Saulius Kaminskas, pirmo Lietuvoje kukurūzų labirinto sumanytojas ir kūrėjas. Jo verslo sėkmė rodo, kaip svarbu tirti rinką ir rasti laisvą nišą savo svajonei.

Lauras Lučiūnas, prodiuseris, renginių organizatorius, Alinos Orlovos vadybininkas, kalbėjo apie muzikos verslą. Jis ne tik paneigė gandus, kad Lietuvoje iš muzikos pragyventi yra sunku, bet ir neslėpė, jog muzikos verslas klesti. L. Laučiūnas davė patarimą: „Versle nebijokit pokštauti“. Savo frazę jis pagrindė patirtimi - būdamas atlikėjo Minedo prodiuseris susikrovė nemažą pelną.

Išklausę šių istorijų, mokiniai turėjo galimybę pritaikyti įgytas žinias. Susiskirstę į 10 grupių, privalėjo paruošti verslo planą, kurį būtų įmanoma įgyvendinti Utenoje, ir jį pristatyti komisijai.  Šį konkursą laimėjo viena iš „Saulės“ gimnazijos komandų, pristačiusi jaunimo klubo idėją. Utenos mokiniai buvo pagirti už aktyvumą ir įdomias vizijas.

Renginio pabaigoje savo sėkmės istoriją papasakojo gerai žinomas atlikėjas Linas Adomaitis. Kaip prizą už dalyvavimą ir aktyvumą jis dovanojo gyvo garso koncertą.

Renginys nepaliko nusivylusių. Netgi tie, kurie nesieja savo ateities su verslu, gavo vertingų žinių ir puikiai praleido laiką. Suprasti, ko nori iš gyvenimo, nėra lengva. Šis renginys - tarsi postūmis savęs pažinimo link. Jo metu netrūko geros nuotaikos, kūrybinės atmosferos bei dvasios ir, žinoma, prizų.

Brigita Ciesiūnaitė ir Domantas Rastenis,
Utenos „Saulės“ gimnazijos antrokai


 Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - https://www.saule.utena.lm.lt/images/naujienos/2013-11-11-01

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija