.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: +370 389 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“Gimnazijos aktualijosLangas - Naujienos- 2014-12-11(01)

 Beieškant ateities profesijos

Gruodžio 8 dieną gimnazijos vienuoliktokai ir dvyliktokai, pasirinkę mokytis chemiją, vyko į Kauno technologijų universitetą. Ekskursijos pradžioje aplankėme „Santakos“ slėnio KTU Mokslo ir technologijų centrą bei Technologinį verslo inkubatorių, kuriame pamatė, su kokiomis naujausiomis technologijomis dirba studentai bei dėstytojai. Dar mokykliniame suole pamatyti šį centrą kol kas yra reta galimybė, nes savo duris jis atvėrė dar visai neseniai. KTU „Santakos“ slėnyje yra sukurta moderni aukščiausius tarptautinius standartus atitinkanti mokslinių tyrimų infrastruktūra. Jame priimami įvairūs verslo sričių užsakymai ir tyrimai iš Lietuvos bei užsienio įmonių. Sukurta darbo aplinka nenusileidžia žymiausioms pasaulio laboratorijoms. Patalpose įkurta pirmoji Lietuvoje laboratorija, kurioje atliekami nanotechnologijų, puslaidininkių ir mikroelektronikos elementų tyrimai, atitinkantys aukščiausius kokybės reikalavimus. Šis kambarys dar kitaip yra vadinamas „švariuoju kambariu“, nes jame dulkelių kiekis ore yra sumažintas iki 35 vienetų kubinėje pėdoje. Įprastame tokio tūrio oro kiekyje yra apie 35 milijonų vienetų. Tokia moderni technika ir daug naujai sukurtų darbo vietų tiesiog kviečia mokinius studijuoti su chemija susijusias specialybes ir įgyvendinti savo idėjas būtent čia. KTU „Santakos” slėnyje yra galima atlikti tyrimus biomedicinos, biotechnologijų, medžiagų mokslo, fizikinės ir cheminės inžinerijos technologijų srityse. Kartu buvo aprodytos patalpos, kuriuose vyksta įvairios konferencijos bei renginiai. Pirmame aukšte pateikta ekspozicija įvairių prietaisų, kuriuos sukūrė KTU mokslininkai bei studentai. Tai pirmasis lietuviškas palydovas „LitSat-1”, elektrinis dviračio variklis „Rubbee“, skeneris, galintis perkelti 3D vaizdą į kompiuterį ir daug kitų išradimų. Visus mus nustebimo žinia, jog išradimai, sukėlę geriausių pasaulinio lygio firmų susidomėjimą, buvo pagaminti būtent šiame universitete.

Vėliau keliavome į Kauno technologijos universiteto chemijos fakultetą. Ten galėjome pasijusti tikrais mokslininkais ir kartu su dėstytojos pagalba atlikti laboratorinį darbą. Jo esmė buvo kiekvienam pasigaminanti rūgštį ir, panaudojus indikatorių, keičiantį tirpalo koncentraciją, išgauti geltoną spalvą. Po praktinio darbo gimnazistai pietavo universiteto valgykloje, kurios maistas tiek skoniu, kainomis neprilygo mūsiškės gimnazijos gaminamų kepsnių ar žemaičių blynų. Būtent tuo momentu džiugiai atsidusome, jog dar nereikia palikti savo mokyklos ir pasirinkti ateities profesijos.

Susitikimo pabaigoje fakulteto dekanas Eugenijus Valatka, papasakojo apie studijų programas, stojimo galimybes, aprodė auditorijas ir naujausią įrangą, su kuria dirba studentai.

Ši ekskursija buvo išties naudinga, nes galėjome realiai apžiūrėti universitetą, susidaryti apie jį nuomonę, tiesiai iš dekano lūpų išgirsti atsakymus į rūpimus klausimus. Galvoju, kad dalį mokinių apsilankymas universitete pastūmės dar stropiau „graužti“ mokslus arba ieškoti savo pašaukimo kitoje srityje, nes mokslas jame tikrai nėra lengvas.

Eligija Rukšytė, 3b

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija