.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: +370 389 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“Gimnazijos aktualijosLangas - Gimnazijos aktualijos 2015-02-09(01)

Naujosios Mokinių tarybos prisistatymas

Gruodžio mėnesį buvo patvirtinta nauja gimnazijos Mokinių taryba. Tikriausiai, dar ne visi juos pažįstate, todėl laikraščio „Langas“ redakcija paprašė naujųjų tarybos narių trumpai papasakoti apie save. Jiems buvo pateikti šie klausimai: Kaip apibūdintumėte save kaip žmogų? Ką mėgstate veikti laisvu laiku? Kodėl norėjote tapti gimnazijos tarybos nariu? Kokių turite planų, vilčių, susijusių su veikla gimnazijos mokinių taryboje? Kaip sekasi bendradarbiauti tarpusavy ir suderinti mokymąsi su papildoma užklasine veikla? Ko tikitės iš savo bendraamžių? Ko jiems palinkėtumėte?

Taigi Jūsų dėmesiui naujųjų tarybos narių prisistatymas.


Mano vardas Adelina, mokausi 2c klasėje. Šiais metais tapau gimnazijos prezidente. Esu supratinga ir, jei tik leidžia galimybės, padedu kitiems, todėl ir norėjau tapti prezidente, tai yra norėjau padėti mokiniams sukurti jaukesnę atmosferą mokykloje, ir manau, jog darau tai, ką moku geriausiai. Nuo mažens svajoju tapti politike, galbūt ši veikla bus pirmoji pakopa mano karjeros kely.

Laisvalaikiu dainuoju, tai darau nuo pat vaikystės ir šis užsiėmimas man yra labai mielas. Džiaugiuosi savo komanda. Bendradarbiaujame, padedame vieni kitiems, bandome suprasti vieni kitus. Nors esame kartu dar neilgai, bet jaučiamės beveik kaip šeima. Užklasinė veikla ir lieka užklasine. Svarbiausia, pamokų nepraleidinėjame ir to netoleruojame, o laiko mokslams lieka ir vakare. Linkiu visiems atrasti save, daug svajoti, nes jei tiki svajonėmis, jos išsipildo.


Aš esu Domantas Rastenis, 3e klasės mokinys. Save laikau aktyviu, komunikabiliu ir linksmu žmogumi, todėl mėgstu dalyvauti įvairiuose konkursuose, renginiuose ir kitose veiklose mokykloje ir už jos ribų. Laisvalaikis būna labai įvairus, nes mano pomėgiai dažnai keičiasi. Stengiuosi „paragauti“ visko po truputį. Nors sakoma, „devyni amatai, dešimtas badas“, bet manau, kad veiklų įvairovė padeda plėsti akiratį, o svarbiausia, kad tai yra smagu. Juk laisvalaikio esmė ir yra linksmai praleisti laiką. Gimnazijos Mokinių tarybos nariu norėjau tapti, nes „Saulės“ gimnazija yra mokykla, kurios nekeisčiau į jokią kitą. Man čia patinka, todėl noriu įdėti ir savo indėlį gerinant gyvenimo šioje gimnazijoje kokybę. Sakoma, kad tobulumui ribų nėra, o aš ir noriu, ir galiu padėti tobulėjant. Komandinis darbas tikrai labais svarbus. Man asmeniškai toks darbas patinka ir dirbdamas komandoje jaučiuosi gerai. Bet veiklą pradėjome visai neseniai, todėl mūsų darbe dar yra spragų, dar nesugebame dirbti sistemingai. Tačiau mes visada turime į ką kreiptis pagalbos. Mūsų ryšys su kuratore Skaiste Diškevičiene yra tikrai draugiškas, todėl tikiuosi, kad laikui bėgant mokinių tarybos darbas įsibėgės ir rezultatus pamatys tiek mokiniai, tiek mokytojai. Nors kartais dėl užklasinės veiklos pamokos nukenčia, bet viską įmanoma suderinti. Žinoma, reikia mokėti kruopščiai planuoti laiką, bet kuo daugiau darai, tuo daugiau ir padarai. Savo prisistatymo pabaigoje kreipiuosi į Jus, „Saulės“ gimnazistai, ir prašau, nebijokite užduoti mums klausimų, prašyti pagalbos, teikti pasiūlymus ir dalintis problemomis, susijusiomis su gimnazijos gyvenimu. Juk mes atstovaujame jus – mokinius.


Aš esu 3c klasės mokinė Raminta Kairionytė. Manau, mane pažįsta dauguma mokinių, nes esu aktyvi mūsų mokykloje. Aš esu drąsi, šmaikšti, pasitikinti savimi, mėgstanti pajuokauti, draugiška, linksma, užsispyrusi, mėgstanti elgtis būtent taip, kaip noriu pati, todėl turiu pripažinti, kad kartais elgiuosi per daug grubiai, piktai. Laisvalaikiu aš šoku mūsų mokyklos šokių grupėje „Tandemus“, groju gitara, rašau į „Saulės“ gimnazijos laikraštį „Langas“, savanoriauju Utenos gyvūnų mylėtojų draugijoje, bet visada randu laiko draugams. Norėjau tapti gimnazijos Mokinių tarybos nare, nes man rūpi mūsų mokykla, ir manau, kad taryboje turi būti aktyvūs žmonės, drąsiai reiškiantys savo nuomonę, o ne tie, kurie tiesiog kalba, bet iš tiesų nedaro nieko. Labai tikiuosi, kad mūsų mokykla taps aktyvesnė, renginiai įdomesni, mokiniai veiklesni, o aš prisidėsiu prie idėjų, kurios mūsų mokyklos gyvenimą padaryti įdomesnį, įgyvendinimo. Manau, kad man komandoje dirbti sekasi gerai. Tačiau nemėgstu, kai kiti komandos nariai viską per daug sureikšmina, per greitai panikuoja ten, kur nereikia. Tai būna dažniausia susipykimų priežastis. Bet tikiuosi, kad mūsų taryboje to nebus. Mokymąsi su užklasine veikla jau seniai išmokau suderinti. Tiesa, yra akimirkų, kai nebespėju nieko padaryti, tada pagalvoju, kad galbūt reikėtų kažko atsisakyti . Bendraamžiams norėčiau palinkėti būti aktyvesniems, kūrybingesniems, nebijoti reikšti savo nuomonės, juk kas gali žinot, gal ta nuomonė bus nauja idėja mokyklos gyvenimui pagerinti :).


Esu Meda Cicėnaitė iš 3 klasės. Esu charizmatiška, gyvybinga, linksma ir labai draugiška asmenybė. Mėgstu aktyvią veiklą, todėl nepraleidžiu progos prie jos prisidėti. Laisvalaikiu man patinka būti su draugais, užsiimti sportine veikla, šokiais. Tapau Mokinių tarybos nare, nes noriu įnešti daug naujos energijos, pagyvinti mokinių darbą gimnazijoje, padėti organizuoti „svarbias“ dienas. Mes, naujieji tarybos nariai, esame individualūs, turime skirtingas pažiūras, bet mokame vienas kitą išklausyti ir ieškome bendrų sprendimų. Sakyčiau, pakankamai sunku suderinti užklasinę veiklą ir mokymąsi, bet mėgstama veikla suteikia tiek dvasinės, tiek gyvenimiškos patirties. Man tiesiog malonu bendrauti su žmonėmis. Iš savo bendraamžių tikiuosi pozityvumo, neabejingumo tarybos veiklai, draugiškumo bei pagarbos. Linkiu mokyklos gimnazistams daugiau energijos ir drąsos parodyti save, išsakyti savo nuomonę.


Esu Mantas Šulskus iš 2B klasės. Save kaip žmogų pristatyčiau labai paprastai, nes esu nuoširdus ir atviras, man patinka padėti ką nors organizuoti. Laisvalaikiu mėgstu sportuoti: važinėti dviračiu, plaukioti, kiloti svarmenis. Šiuo metu dažniausiai laiką praleidžiu sporto salėje. Tarybos nariu norėjau tapti, nes maniau, jog jos veikloje pravers darbštus bei praktiškas žmogus. Svarbiausi mano planai taryboje yra du: pagerinti darbų kokybę bei spartumą. Visi mūsų tarybos nariai yra labai nuoširdūs ir bendraujantys, todėl dėl bendradarbiavimo bėdų nekyla. Nors kartas tenka paaukoti laisvalaikio, tačiau tai ne problema. Iš savo bendraamžių tikiuosi didžiulio palaikymo, supratingumo bei aktyvumo, to paties norėčiau jiems ir palinkėti. 


Esu Lukas Urbonas iš 3b klasės. Manau, kad esu linksmas, bendraujantis, pakankamai draugiškas, energingas, paslaugus ir atjautus žmogus, nors kartais galiu būti ir piktas niurzga, kitaip sakant, esu sangvinikas altruistas. Laisvalaikiu mėgstu žaisti krepšinį ar kitaip sportuoti, susitikti su draugais, bendrauti. Tarybos nariu norėjau tapti todėl, kad man patinka dalyvauti įvairiuose renginiuose ir spręsti įvairias problemas žmonių grupėje. Kaip ir minėjau, esu gana paslaugus žmogus, todėl tapęs tarybos nariu galėsiu labiau padėti mokiniams. Manau, kaip ir kiekvienas gimnazistas, norėčiau pagerinti mokymosi sąlygas, kad mokytis nebūtų nuobodu ar liūdna, kad mokiniai, na, gal ne su dideliu, tačiau tikrai ne su prastu noru eitų į mūsų gimnaziją. Kadangi ši užklasinė veikla nėra sunki ar varginanti, ji netrukdo mokymuisi. Iš savo bendraamžių tikiuosi tolimesnio bendradarbiavimo, pasiūlymų, gerinančių gyvenimą mūsų gimnazijoje, ir teigiamų emocijų. Linkiu neišduoti, neapleisti „Saulės", siekti aukštumų ir garsinti mūsų mokyklą.


Esu Steponas Banys iš 2c klasės – draugiškas ir veiklus žmogus. Mokyklos tarybai priklausau jau antrus metus. Didžiausias mano pomėgis yra muzika, man labiausiai patinka groti bei dainuoti. Tarybos nariu norėjau tapti, nes man svarbi yra mokyklos ateitis ir dabartis. Mano planai - pagerinti mokyklos vidaus gyvenimą, mokinių ir mokytojų savitarpio bendradarbiavimą. Darbas Mokinių taryboje yra komandinis. Manau, kad jis sekasi gerai, po truputį judame į priekį. Nors užklasinė veikla šiek tiek mokymuisi trukdo, bet man ji patinka. Bendraamžiams patarčiau daugiau lankytis ir dalyvauti renginiuose, domėtis mokyklos gyvenimu bei savivaldos ir tarybos veikla, būti tolerantiškiems ir daugiau šypsotis.

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija